DisLike

0

Devlet, engellilerin sağlık kuruluşlarına rahat gidebilmesine yönelik özürlü araba temini uygulaması başlattı. Ancak bu uygulama Karakuş ailesini mağdur etti.

Devlet, engellilerin sağlık kuruluşlarına rahat gidebilmesine yönelik özürlü araba temini uygulaması başlattı. Ancak bu uygulama Karakuş ailesini mağdur etti. Karakuş ailesi, ‘Devlet, Gülsüm`ün üzerine kayıtlı arabayı gerekçe göstererek özürlü maaşını kesti` iddiasını ortaya attı.

Kiltepe Mahallesi 16. Sokakta oturan Karakuş ailesi, tam anlamıyla bir dram yaşıyor. Korkut ailesi yüzde 92 oranında zihinsel engelli raporu olan 22 yaşındaki Gülsüm`e bakmak zorunda kaldı. Devlet, engelli Gülsüm`ün üzerine kayıtlı araba var diye maaşını kesti.
Mehmet Karakuş, devletin özürlü yardımını kesmesinin yanlış bir uygulama olduğunu ileri sürerek, kendisinin üzerine kayıtlı gayrimenkul anlamında hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

DEVLETİN UYGULAMALARI ÇELİŞKİLERLE DOLU
Karakuş, özürlülerin sağlık kuruluşlarına gitmesi ve sosyal hayata dahil edilmesine yönelik devletin sunduğu uygulamadan faydalanarak bir araba aldığını, arabanın ruhsatının kızının üzerine kayıtlı olduğunu aktararak şunları söyledi:" Mahkeme kararı ile zorla maaşa bağlattık. Devlet özürlülere özel uygulamalarla tayin ettiği bir araba vardı. 20 bin TL tutarında özürlü arabası aldık. ‘3 tane arabası, Evi ve arazisi var` diyerek birileri bizi yetkililere şikayet etmiş. Adıma kayıtlı hiçbir şey yoktur. Çalışmıyorum işsizim. Devletin verdiği 400 TL özürlü maaşı 5 ay sonra kesildi. Yetkililer gelip sorgulayıp ondan sonra maaşı kesselerdi daha iyi olurdu. Huzurevine gittim.` Kızının adına kayıtlı bir araba var. Maaşınızı keseceğiz` dediler. Zaten bu araba Devletin verdiği arabadır. Bu olayları anlamak mümkün değil. Devletin uygulamaları birbiri ile çelişiyor."
GÜLSÜM GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Zihinsel özürlü Gülsüm de sanki yaşanan olayları anlıyormuşçasına haykırarak kendince derdini anlatmak istedi. Ayakta durmakta zorlanan ve zihinsel özürlü olduğu her halinden belli olan Gülsüm şimdi yetkililerden yardım bekliyor.
MAHALLELİ ‘DEVLET YARDIM ETMELİ` DEDİ
Mahalle halkı, "Ev karın doyurmuyor ki, bu aileye yazık değil mi? devlet yardım elini uzatsın" diyerek görüşlerini açıkladı.
Gunestv.comSuperZheraSuperZhera