DisLike

0
Küçükçekmece’de bir ÝETT otobüsüne Molotof kokteylli atýlmasý sonucu yanarak yaralanan Serap Eser, hayatýný kaybetti.

Baðcýlar Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Yanýk ve Kronik Yara Tedavi Merkezi yoðun bakým servisinde tedavisi süren 17 yaþýndaki Serap Eser’in sabah saatlerinde hayatýný kaybettiði bildirildi.

Eser, 8 Kasým günü Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde durakta yolcu almak için bekleyen ÝETT otobüsüne Molotof kokteyli atýlmasý sonucu yaralanmýþtý.

Eser’in tedavisi, yaklaþýk 1 aydýr Baðcýlar Eðitim ve Araþtýrma Hastanesinde sürüyordu.

Erdoðan geçtiðimiz cumartesi örnek vermiþti

Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, "Sokaklarý illegal eylem alaný haline getirenlere çocuklara, þöyle öyle diyenlere sesleniyorum. O çocuklara molotofkokteyli attýran, o çocuklarý terörist eylem için kullanan kim? Serap yavrumuzu otobüste molotofkokteyliyle yakanlar kim? O çocuk deðil mi? O çocuklarý mazlum göstereceksin, o molotofkoteyli ile yanan yavruyu ne göstereceksin" demiþti.

HASTANE AÇIKLAMASI

Baðcýlar Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Baþhekimliði tarafýndan yapýlan yazýlý açýklamada, 8 Kasým 2009 tarihinde alev yanýðý nedeniyle hastaneye getirilen 17 yaþýndaki Serap Eser'in, bu sabah 08.30'da hayatýný kaybettiði hatýrlatýldý.

Açýklamada, hastaneye yüzde 35 yanýk ile baþvuran hastanýn yanýk merkezine alýnarak, özel oda ve bakým altýnda yoðun sývý elektrolit tedavisi ve pansumanlarýna baþlandýðý, yanýk hastalarýnýn ilk hafta hayatýný kaybetmesinin en büyük nedenlerinden sývý elektrolit dengesizliði riskinin atlatýldýðý ve ikinci hafta dolmadan derin doku hasarý olan yanýk yüzeylerinin cerrahi olarak temizlenmeye baþlandýðý vurgulandý.

Açýklamada, "Yanýk hastalarýnýn ikinci kaybedilme sebebi ise yanýk dokularýnýn vücut sistemlerini etkilemesi ve enfeksiyona sebep olmasýdýr. Bu kritik dönemde olayýn mücadelesi için günlük ameliyatlarla yoðun bakým tedavisi altýnda cerrahi pansumanlar yapýlmakta iken bir yandan da vücudun savunma cevabý dengede tutulmalýdýr. Cerrahi temizlemeler ile beraber hastanýn annesinden deri alýnarak, yanýk yüzeylerinin geçici olarak kapatýlmasý iþlemine de zamanýnda baþlanmýþtýr. Hastanýn deri yamalarýnýn baþarýlý olduðu gözlenmiþtir" denildi.

Açýklamada ayrýca, "Bu aþamada, çok yoðun bir mücadeleyle savaþ veren hasta vücudu, sistemik immun cevap sendromuna girerek konakçý cevabýný bozmaktadýr. Genellikle yanýk hastalarýnýn üçüncü hafta kaybedilme sebebi budur. Serap Eser de yoðun enfeksiyon bulgusu göstermeyen dokularýna ve kan kültüründe üreme olmamasýna raðmen immun cevabý çok abartýlý seyretmiþ ve organ yetmezliði geliþmiþtir. Sistemik immun cevap sendromunda ve sonrasýnda geliþen organ yetmezliðinde olay tamamen moleküler boyutta olup her türlü antiboyitik, mineral, sývý, destek ilaçlar ve cerrahi pansuman tedavilerine raðmen hasta hayatýný kaybetmiþtir" ifadelerine yer verildi.SuperZheraSuperZhera